fredag 27. februar 2009

Vikas Swarup: Gutten som hadde svar på alt


Etter planen skal jeg på kino og se Slumdog Millionaire på søndag, og siden jeg hadde boken filmen er basert på liggende tenkte jeg at jeg skulle lese den først. Den handler om en indisk fattiggutt som vinner en milliard rupi gjennom å svare riktig på alle spørsmålene i et spørreprogram a la "Vil du bli millionær". Hvordan kan en fattiggutt vite svarene på alle spørsmålene han får? Han blir arrestert fordi de mener at han har jukset, og han forteller historien sin til advokaten sin. Gjennom disse historiene får vi innblikk i ulike perioder i livet til denne gutten og de menneskene han er sammen med. Hver av historiene er nesten små noveller og spenningshistorier i seg selv, samtidig som de henger sammen med resten av boken. Boka er spennende og en blir nysgjerrig på hva som kommer til å skje eller hva som har skjedd.

Den norske tittelen på boka er mindre god synes jeg da. Gutten som hadde svar på alt høres ut som om han har svar på mye mer enn spørsmålene i et spørreprogram.

Men ellers likte jeg boka kjempegodt. Det er en bok der man blir glad i hovedpersonen og håper at alt går bra med han. Boka kan absolutt anbefales! Gleder meg til å se filmen også, selv om jeg jo nå frykter at det blir en nedtur da.

3 kommentarer:

  1. Har du sett filmen? Jeg tør nesten ikke gå - når jeg leser om filmen kjenner jeg nesten ikke igjen det jeg leste i boken..

    SvarSlett
  2. Jeg så filmen ja, og den var kjempebra. Filmen og boka er nokså forskjellige og jeg mener du trygt kan se filmen selv om du har lest boka. Det er på en måte to forskjellige historier med litt samme utgangspunkt. Heldigvis er begge like bra!

    SvarSlett
  3. OK, da står filmen på listen! Takk skal du ha - og god påske!

    SvarSlett