fredag 26. juni 2009

Pushwagners soft city


Pushwagners soft city er en tegneseriebok jeg fikk (valgte meg) i innmeldingspremie i Epp bokklubb for litt siden. Den handler om en dag i en families liv. Familien består av en mor, en far, og en liten baby. De bor i en stor by, og hver dag gjør de det samme. Babyen står opp tidlig, så våkner mor og far og far kjører i kø til jobben. Der går han inn på et kontor hvor han sitter i åpent kontorlandskap sammen med mange andre helt like menn. Så drar han hjem igjen i samme køen og så spiser de middag, legger barnet, og blir hjernevasket foran tv, før de legger seg selv. Høres kjent ut! Tegningene er kule og viser tydelig hvordan man bare er en del av et stort system uten egen identitet. Av og til ser man at personene har egne tanker, men det blir liksom ikke noe ut av det. Det er ikke rom for å utfolde seg.

Boka ble laget på 60 og 70-tallet, men forsvant så i mange år før den dukket opp for noen år siden og forfatteren/tegneren fikk laget den ferdig og sendt den ut. Men boka er fortsatt aktuell.

4 kommentarer:

 1. Soft City er god. Veldig god! Man blir litt satt ut av tanken på store deler av vår verdens A4-liv. Det gjorde stort inntrykk på meg å lese den.

  SvarSlett
 2. Ja, det egentlig veldig synd at det er sånn vi (mange av oss i allefall) lever livene våre, når vi kan gjøre så mye mer ut av det!

  SvarSlett
 3. Enig, denne er kjempebra!! Utrolig gode illustrasjoner på komplekse forhold. Denne blir stående i hylla mi som en av de gode leseropplevelsene!

  SvarSlett
 4. Synd det bare tok 10-15 min å lese den da. Hadde det litt sånn med Blankets ac Craig Thompson. Min favoritt blant tegneseriene/de grafiske romanene jeg har lest.

  SvarSlett