lørdag 15. januar 2011

Jette A. Kaarsbøl: Din nestes hus

Din nestes hus handler om arkitekten Laus som halvveis flytter til en liten bygd, blir bestekompis med presten der, og forelsker seg i prestens kone. Han blir også kjent med resten av bygda og trives godt selv om det er en del underlige folk. Det er i grunnen det denne boka handler om. Språket er ok, men når handlingen er så lite original og slapt utført, så blir det ikke spesielt givende å lese. Jeg er ikke imponert. Egentlig regner jeg denne for en enkel underholdningsroman, og kanskje ikke det en gang. 

Siden jeg elsket Kaarsbøls forrige bok (Den lukkede bok) har jeg sett frem til denne lenge. Men dette var en skuffelse. Det kan virke som at Kaarsbøl brukte masse tid på å planlegge plotet i Den lukkede bok (som var debutboken hennes), og så var det ikke særlig mye futt igjen til neste bok. Kanskje dette var en vanskelig andrebok, jeg ble i allefall skuffet over denne.

5 kommentarer:

 1. Jeg elsket også Den lukkede bok, og har merket meg at flere er skuffet over Din nestes hus. Med andre ord kommer jeg ikke til å lese den. Kanskje jeg bestemmer meg for å gi den en sjanse en gang, men ikke i nærmeste fremtid.

  SvarSlett
 2. Ja, det er like greit å la være. Ikke noe spesielt å gå glipp av. Du har sikkert andre bøker på leselista di som er mye mer givende å lese!

  SvarSlett
 3. Jeg likte Din nestes hus kjempe godt:
  http://knirk.wordpress.com/2009/12/15/din-n%c3%a6stes-hus/

  :o)

  SvarSlett
 4. Eg blei også veldig skuffa over denne, ikkje minst fordi eg - som du - likte Den lukkede bok så veldig, veldig godt.

  SvarSlett