onsdag 8. april 2009

Stephanie Meyer: Twilight

Twilight handler om ei ung jente på ca 17 som møter kjærligheten i sitt liv. Hun blir kjempeforelska med en gang, og boka beskriver deres første møter på en veldig skjønn måte. Han er forresten vampyr, og det kompliserer det hele noe.

Jeg skjønner veldig godt at denne bokserien blir omtalt som Harry Potters etterfølger. Stilen ligner litt, og en blir litt glad i hovedpersonene på samme måte, i tillegg til at det er en spennende historie der en stadig får vite nye og morsomme ting om hvordan livet til trollmenn/vampyrer kan være.

For meg er dette lettlest enkel underholdning, og akkurat nå er det akkurat det jeg vil ha. Skal straks sette i gang med nummer to i serien - New moon.

søndag 5. april 2009

Pat Conroy: The prince of tides


Det har gått tregt med lesinga i det siste. Jeg har vært opptatt med jobbstart etter foreldrepermisjon og ymse annet, og så har jeg hatt en ganske lang og litt treg bok å lese på også da. Den er vel 650 sider eller noe slikt, og de første 300 sidene var spennende. Så mistet jeg litt interessen og engasjementet for hovedpersonene og da kunne det nesten være det samme. Leste videre fordi jeg ville vite hvordan det kom til å gå, og fordi jeg allerede hadde lest så langt liksom. Det er jo ikke en dårlig bok egentlig. Men da jeg kom til de siste hundre sidene så gadd jeg rett og slett ikke mer og bare bladde/skummet meg gjennom resten så jeg kunne få en formening om hvordan det kom til å gå uten å måtte lese alle detaljene, hehe. Historien i boka er egnetlig bra, den er bare for lang og med så mange leseavbrudd som jeg har hatt siste tiden så ble den dessverre ingen optimal leseopplevelse.

Kanskje jeg skulle skrive litt om hva den handler om også? Den handler om Tom Wingo og familien hans. Han har en tvillingsøster som er lagt inn på psykiatrisk sykehus og Tom har sagt seg villig til å fortelle psykologen hennes om familien og livene deres. Det begynner med en fortelling om hennes liv men går mer og mer over til en fortelling om hans liv. Familien deres er en litt spesiell familie som har hatt både voldelig far, fattigdom og litt av hvert å hanskes med. Det er en interessant nok historie egentlig, og på noen måter minner den litt om Wally Lamb sin I know this much is true som jeg virkelig elsket da jeg leste den. Denne er ikke like bra synes jeg, og den traff meg i allefall ikke på samme måten.